Current Affairs for SBI PO 2017

As we all know SBI PO is here and we are ready with the 80 days plan in which we provide you daily quizzes on new pattern questions with different topics that will help you to go through this exam.
So, here we are with the Current affair question of January. Which will help you in SBI PO mains.

Q1. Which bank has launched the industry’s first customisable savings account which will protect customers from “unwanted charges” levied in current offerings?
Answer: Yes Bank

Q2. Top seeded Grandmaster Farrukh Amonatov has won the 15th edition of the Delhi International Chess tournament after settling for a draw with Grandmaster Diptayan Ghosh in the 10th and final round. Farrukh Amonatov is belong to which country?
Answer: Tajikistan

Q3. The campaign named ‘Saksham 2017’ inaugurated in Nagaland recently is aimed at conservation of-
Answer: Petroleum products

Q4. President Pranab Mukherjee has inaugurated the ________ Dantan Gramin Mela in West Midnapore district in West Bengal.
Answer: 28th

Q5. Cabinet has approved an MoU between India and Serbia for cooperation in the field of Information Technology and Electronics. Where is the capital of Serbia?
Answer: Belgrade

Q6. RBI Governor Urjit Patel has stated the parliamentary standing committee on finance for approving Rs 9.2 lakh crore of new currency which has been issued so far. Who is the present Chairman of parliamentary standing committee?
Answer: M Veerappa Moily

Q7. Which country has hold its first strategic dialogue with India in New Delhi, on 20th of January 2017?
Answer: UAE

Q8. Name the team, who has bagged the Pro Wrestling League Season 2 title by defeating Haryana in Final?
Answer: Punjab Royals

Q9. Mizoram Chief Secretary Lalmalsawma has inaugurated the Entrepreneurship Development Scheme (EDS) under the NEDP. The term NEDP stands for-
Answer: New Economic Development Policy

Q10. In a bid to revamp the Indian railways, Railway minister _______________ has unveiled Mission 41k, a plan that would save Rs 41,000 crore over 10 years through an integrated energy management system.
Answer: Suresh Prabhu

Q11. Who has been appointed as the new Institute of Company Secretaries of India (ICSI) Chairman, recently?
Answer: Siddhartha Muraka

Q12. Who has been appointed as the new Chief Operating Officer (COO) of Transport Company Ola, recently?
Answer: Vishal Kaul

Q13. Name the Firm, which ha signed an MOU with Bank of Baroda to provide Rs 4000 crore loans to one lakh farmers to improve socio-economic lives of farmers and encourage them towards digitisation,recently?
Answer: Kwality

Q14. Name the State, which has inaugurated the 4 lakh square feet latest IT building ‘Jyothirmaya’ at Infopark, recently?
Answer: Kerala

Q15. Name the Country, which has withdrawn the Visa-Free Facility for Indians, recently?
Answer: Hong Kong

Join SBI batch today